Vihreät pinnat helposti ja nopeasti.

Vihreä tekniikka ja kasvillisuus

Vihreä tekniikka, kasvillisuutta, näyttävyyttä!

Kasvillisuusmatot ja niiden käyttömahdollisuudet viherrakentamisessa

Vihreät katot

Urbaanissa kaupunkiympäristössä on usein hyvin vähän tilaa viheralueille, joten ihanteellinen ratkaisu tähän on tehdä viheralueet katoille. Vihreä katto ei ole ainoastaan kaunis katsella, sillä on myös monia muita etuja mitä se tarjoaa ympärisölle.Viherkattojen avulla voidaan vähentää mm. ilmansaasteita, hallita lämpösaarekeilmiötä ja hulevesiä, tasata sadevesipulssia, vaimentaa melua ja parantaa ilmanlaatua (happi, kosteus). Kattokasvillisuus tuo myös selvää taloudellista hyötyä, energiakustannuksissa tapahtuvien säästöjen kautta, maksaruohomatot eristävät talvella ja viilentävät kesällä. 

Hollantilainen Sempergreen on suurin viherkattojen ja kasvillisuusmattojen toimittaja ja myös Enviren yhteistyökumppani. Kattokasvillisuuden avulla saadaan luotua laadukkaampia ja korvaavia elinympäristöjä. Viherkatot - nämä neljä kertaa vuodessa vaihtuvat, moniulotteiset maisemataulut, lisäävät ympäristön esteettisyyttä ja viihtyvyyttä.

 

Vihreää maahan

Kasvillisuusmatot ovat nopea ratkaisu, kun halutaan heti valmista ja tiheää vihreää pintaa, joka on myös helppohoitoinen. Maksaruohomatot ja kukkivat niittymatot, sekä perennamatot on nopea asentaa ja niistä löytyy runsaasti vaihtoehtoja monelnlaisille kasvupaikoille.


 

Biodiversiteetti viherkatoilla

Kaupungistumisen ja yhä lisääntyvän rakentamisen myötä ympäristöstämme vähänee koko ajan suotuisat alueet ja olosuhteet perhosille, hyönteisille ja jopa linnuille. Viherkatot ovat oiva tila, minne voidaan lisätä näitä suotuisia olosuhteita, rakentamalle niille pieniä muutaman neliön kokoisia biodiversiteettialueita, joilla saadaan lisättyä luonnon monimuotoisuutta ja houkuteltua niille pieneliöitä asumaan ja lisääntymään. 

 

 

KAIKKIEN TUOTTEIDEN YHTEINEN TEEMA ON KASVILLISUUDEN HYÖDYNTÄMINEN RAKENNUSTEKNIIKASSA!