Seinäkin voi olla elävä -Sempergreen Living Wall.

Viherseinät

Viherseinä on elävä taideteos, joka voi elää sekä sisällä, että ulkona. 

Viherseinät

Vihreä ja elävät kasvit tuovat tutkitusti lisää viihtyisyyttä sekä ulkona että sisätiloissa. Elävät vihreät seinät, seinäpuutarhat, ovat yksi keino tuoda runsaasti elävää viheraluetta uudella tavalla elinympäristöömme.

Sempergreen Living Wall -viherseinät ulkoseiniin

Sempergreenin Flexipanel -rakenteella on helppo rakentaa vaikka kokonainen vihreä julkisivu. Viherseinä voi olla myös pienempi vihreä taulu rakennuksen seinällä. Oikeilla kasvivalinnoilla ja tietokoneohjatulla tihkukastelujärjestelmällä saadaan vihreä seinä menestymään myös Suomen sääolosuhteissa. Kasveiksi voidaan valita pieniä pensaita, perennoita ja saniaisia.

Sempergreen Living Wall -viherseinät sisätiloihin

Viherseinä sisätiloissa puhdistaa ilmaa, se on katseenvangitsija ja vihreillä kasveilla on myös psykologinen rauhoittava vaikutus ihmisiin. Sempergreenin Fexipanel -viherseinärakenteella on helppo toteuttaa niin pieni kuin suurempikin viherseinäratkaisu. Yhden paneelin koko on 62x52 cm ja kasvit ovat valmiiksi asennettu paneeliin ja esikasvatettu Sempergreenin omalla taimistolla. Sempergreenin viherseinäratkaisu on paloturvallinen, se täyttää korkeimman Eurooppalaisen paloturvallisuusluokituksen. Viherseinän kastelujärjestelmä on tietokoneohjattu ja automatisoitu tihkukastelujärjestelmä, joka hoitaa myös säännöllisen kasvien lannoituksen. Viherseinä tarvitsee siis vesipisteen ja sähköä, loput hoitaa tietokoneohjattu järjestelmä.

Kuva: Sempergreen Flexipanel 62x52 cm

 

Karoo -viherseinämoduuli

Belgialaninen D&M Depot on kehittänyt näyttävän ja helposti asennettavan viherseinäratkaisun yhdessä nuoren belgialaisen suunnittelijan Jiri Vermeulenin kanssa. Materiaalina on käytetty ekologista HDPE kierrätysmuovia. Karoo -viherseinämoduuli myös valmistetaan Belgiassa. 

Karoo -moduulissa on 9 lokeroa, joissa on valmiina erityisesti viherseinäistutuksia varten kehitettyä kasvumultaa. Moduulin mitat on 39x39 cm ja syvyys 12 cm. Multa on orgaanisesti lannoitettua ja lannoite vaikuttaa n. 12 viikkoa ja auttaa taimen hyvään kasvun alkuun. Kasvit on helppo istuttaa lokeroihin ja vain mielikuvitus on rajana sillä, miltä haluat, että viherseinä näyttää. Suositeltu ruukunkoko taimelle on Ø n. 9cm.

Karoo -viherseinä soveltuu sisäkäyttöön kotona, toimistossa tai vaikka päiväkodissa. Kesällä sen voi sijoittaa esimerkiksi katetulle terassille yrttisenäksi.