Kovettuvat saumahiekat viimeistelevät kiveyksesi !

Saumalaasti 

Luonnonkivialueiden saumaamiseen

Saumalaasti

Saumalaasti on tarkoitettu luonnonkivistä tehtyjen alueiden saumaamiseen. Sillä voidaan täyttää isojakin saumaleveyksiä, kun kivien muoto on enemmän epäsäännöllinen. Sauma on kovetuttuaan kuitenkin erittäin hyvin vettä läpäisevä. Kovettuva sauma estää myös rikkaruohojen läpikasvamisen ja kiveysalue pysyy pitkään siistinä ja sitä on helppo pitää puhtaana. Hiekka on pakattu tiiviisti ämpäriin ja mukana on sideaine, joka sekoitetaan hyvin hiekkaan ja laasti on heti käyttövalmis. Saumalaastia voidaan käyttää sekä vanhoille että uusille kiveyksille. Väreinä on vaalea luonnonväri, kivenharmaa ja tumma basaltti. Saumahiekka + sideaine 26,2 kg pakkaus. 

Saumalaasti jalankulkualueille

Alueille, joilla on pääasiassa jalankulkuliikennettä, soveltuu 1-komponenttinen saumalaasti. Sideaine kaadetaan hiekan joukkoon ämpäriin, sekoitetaan ja se on heti käyttövalmis. Edes vettä ei tarvitse lisätä. Kiveyksen pinta esikostutetaan ja laastia levitetään vähän kerrallaan saumattavalle alueelle. Työstöaika on n. 20-30 min (+20C). Saumauksen jälkeen kivien pinta puhdistetaan harjalla saumalaastijäämistä. Kuivumisaika n. 24 h.

Saumalaasti liikennöidyille aueille

Alueille, joilla on liikennöintiä, valitaan 2-komponenttinen epoksihartsipohjainen, esisekoitettu saumalaasti. Sideaine valitaan liikennöinnin määrän ja painon mukaan: kevyelle liikenteelle, kohtalaisesti liikennöidylle tai raskaalle liikenteelle.