Vihreät pinnat helposti ja nopeasti.

Viherkatot ja kasvillisuus

Vihreä tekniikka, kasvillisuutta, näyttävyyttä!

Kasvillisuusmatot ja niiden käyttömahdollisuudet viherrakentamisessa

Vihreät katot

Urbaanissa kaupunkiympäristössä on usein hyvin vähän tilaa viheralueille, joten ihanteellinen ratkaisu tähän on tehdä viheralueet katoille. Vihreä katto ei ole ainoastaan kaunis katsella, sillä on myös monia muita etuja mitä se tarjoaa ympärisölle.Viherkattojen avulla voidaan vähentää mm. ilmansaasteita, hallita lämpösaarekeilmiötä ja hulevesiä, tasata sadevesipulssia, vaimentaa melua ja parantaa ilmanlaatua (happi, kosteus). Kattokasvillisuus tuo myös selvää taloudellista hyötyä, energiakustannuksissa tapahtuvien säästöjen kautta, maksaruohomatot eristävät talvella ja viilentävät kesällä. 

Hollantilainen Sempergreen on suurin viherkattojen ja kasvillisuusmattojen toimittaja ja myös Enviren yhteistyökumppani. Vuonna 2021 Sempergreen saavuttaa 25 vuoden merkkipaalun, joten tutkimustulosta, osaamista ja kokemusta heiltä löytyy. Perinteisten maksaruohomattojen lisäksi valikoimasta löytyy maksaruoho-yrtti -mattoja, maksaruoho-heinä-yrtti -mattoja sekä niittymattoa.

Kattokasvillisuuden avulla saadaan luotua laadukkaampia ja korvaavia elinympäristöjä. Viherkatot - nämä neljä kertaa vuodessa vaihtuvat, moniulotteiset maisemataulut, lisäävät ympäristön esteettisyyttä ja viihtyvyyttä.

Oikeaoppinen käsittely ja oikeat rakenteet

Viherkattojen asennuksen voi myös tehdä itse seuraamalla tarkasti asennusohjeita. Kuten kaikessa muussakin rakentamisessa, myös viherkattotöissä valmistautuminen ja pohjatyöt ovat kaiken A ja O oikein valittujen tuotteiden ja rakenteen lisäksi. Katso tästä asennusvideot maksaruohokaton asentamisesta kahdella erilaisella rakenteella:

Asennusvideo 1, maksaruohokatto + kasvualusta
Asennusvideo 2, maksaruohokatto + kasvualustavilla (kevyt rakenne)
Asennusvideo 3, näin avaat maksaruohomattorullan oikeaoppisesti

 

Vihreää maahan

Kasvillisuusmatot ovat nopea ratkaisu, kun halutaan heti valmista ja tiheää vihreää pintaa, joka on myös helppohoitoinen. Maksaruohomatot ja kukkivat niittymatot, sekä perennamatot on nopea asentaa ja niistä löytyy runsaasti vaihtoehtoja monelnlaisille kasvupaikoille.


 

Biodiversiteetti viherkatoilla

Kaupungistumisen ja yhä lisääntyvän rakentamisen myötä ympäristöstämme vähänee koko ajan suotuisat alueet ja olosuhteet perhosille, hyönteisille ja jopa linnuille. Viherkatot ovat oiva tila, minne voidaan lisätä näitä suotuisia olosuhteita, rakentamalle niille pieniä muutaman neliön kokoisia biodiversiteettialueita, joilla saadaan lisättyä luonnon monimuotoisuutta ja houkuteltua niille pieneliöitä asumaan ja lisääntymään. 

Hyönteishotellit

Hyönteishotellien avulla annat lisää elintilaa tiiviissä kaupunkiympäristössä myös perhosille ja hyönteisille. Varastostamme on saatavana käsityönä valmistettuja hollantilaisia hyönteishotelleja, jotka on halutessaan myös helppo ripustaa vaikka puun oksalle tai asettaa vain katolle sopivaan kohtaan. Jos haluat antaa pesän isommalle populaatiolle, suurin toimittamamme hyönteishotelli on ollut kooltaan yli 2 x 2 m!