Seinäkin voi olla elävä -Sempergreen Living Wall.

Viherseinät

Viherseinä on elävä taideteos, joka voi elää sekä sisällä, että ulkona. 

Viherseinät

Vihreä ja elävät kasvit tuovat tutkitusti lisää viihtyisyyttä sekä ulkona että sisätiloissa. Elävät vihreät seinät, seinäpuutarhat, ovat yksi keino tuoda runsaasti elävää viheraluetta uudella tavalla elinympäristöömme.

Sempergreen LifeMCC -liikuteltava viherseinä

UUTUUS 2019 on vapaasti seisova ja liikuteltava viherseinä, joka voidaan sijoittaa monenlaisiin tiloihin. Kasvit sijoitettu seinän yhdelle puolelle ja seinän taakse voidaan suunnitella oma takaosa, esim. yrityksen kuva tai logo.
LifeMCC kasviseinään on valittavissa kolme erilaista kasvilajitelmaa. Kasvit ovat ilmaa puhdistavia kasvialajikkeita ja ne tuovat tilaan happea ja parantavat huoneen akustiikkaa vaimentamalla ääniä. Kasviseinä on varustettu integroidulla vesisäiliöllä sekä automaattisella kastelujärjestelmällä, joka annostelee kasveille vettä ja ravinteita. Kasvit tarvitsevat myös valoa ja valaistusvaihtoehtoja on erilaisia.

LfeMCC:n vaatii vain vähäistä hoitoa. Hoito on lähinnä vesisäiliön täyttämistä ja lannoitteen lisäämistä, sekä kasvien kuivien lehtien poiskeräämistä.

 

Sempergreen Living Wall -viherseinät ulkoseiniin

Sempergreenin Flexipanel -rakenteella on helppo rakentaa vaikka kokonainen vihreä julkisivu. Viherseinä voi olla myös pienempi vihreä taulu rakennuksen seinällä. Oikeilla kasvivalinnoilla ja tietokoneohjatulla tihkukastelujärjestelmällä saadaan vihreä seinä menestymään myös Suomen sääolosuhteissa. Kasveiksi voidaan valita pieniä pensaita, perennoita ja saniaisia.

Sempergreen Living Wall -viherseinät sisätiloihin

Viherseinä sisätiloissa puhdistaa ilmaa, se on katseenvangitsija ja vihreillä kasveilla on myös psykologinen rauhoittava vaikutus ihmisiin. Sempergreenin Fexipanel -viherseinärakenteella on helppo toteuttaa niin pieni kuin suurempikin viherseinäratkaisu. Yhden paneelin koko on 62x52 cm ja kasvit ovat valmiiksi asennettu paneeliin ja esikasvatettu Sempergreenin omalla taimistolla. Sempergreenin viherseinäratkaisu on paloturvallinen, se täyttää korkeimman Eurooppalaisen paloturvallisuusluokituksen. Viherseinän kastelujärjestelmä on tietokoneohjattu ja automatisoitu tihkukastelujärjestelmä, joka hoitaa myös säännöllisen kasvien lannoituksen. Viherseinä tarvitsee siis vesipisteen ja sähköä, loput hoitaa tietokoneohjattu järjestelmä.

Kuva: Sempergreen Flexipanel 62x52 cm